Ziyaretçi.
HayalKahvesi Foruma Hoş geldin! Forumun tadını çıkar.

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 0
Tozluyaka: Umut vadeden üçlü
3b504404-ce6f-4f41-80e4-04c57c20b757.jpg

Tarihler 27 Haziran 2022’yi gösterdiğinde girdi hayatımıza Tozluyaka… Henüz 2 bölüm yayınlandı ama şimdiden çok ses getirdi. Eğer seyri bu şekilde ilerlerse de daha çok adını duyacakmışız gibi görünüyor. Nitekim gerek reytingler gerekse sosyal medyadaki gücü bunun gösterir nitelikte.

Başrollerde Dolunay Soysert, Emre Kınay, Tayanç Ayaydın yer alırken onlara genç bir kadro eşlik ediyor. Konusuna gelecek olursam iki gruptan oluşuyor karakterler… Zengin ve fakir ayrımının yapıldığı, öğrencilerin de buna ve yaşadıkları yere göre sınıflandırıldığı bir durum söz konusu. Bu iki grup birtakım olaylar neticesinde bir araya geliyor. Tahmin edeceğiniz üzere aralarında çeşitli çatışmaların olduğu bu iki grup sonrasında bir cinayet ile sarsılıyor. İzleyiciler katilin kim olduğunu merak ederken, bu iki grup arasında ilişkiler yeniden şekilleniyor ve yetişkinler de bu liseli gençlerin odak noktası olduğu hikâyede büyük roller üstleniyor.

Gelelim umut vadeden üçlümüze… Her ne kadar onlar muhteşem dörtlü olarak hafızalardaki yerini alacak olsa da verdikleri bir kayıp sonrası o kaybın hatırasını yaşatmaya ve o kaybın nedenlerini sorgulamaya, sorumlularını cezalandırmaya kararlı umut vadeden üçlümüz olarak yollarına devam ediyorlar… Ali, Zeyno, Sinan… Ve Vefa… Genç yaşta aralarından ayrılan arkadaşları.

Ali, Zeyno ve Sinan arkadaşlarının hatırasını yaşatmaya kararlı dediğim gibi. Aynı zamanda onun kaybının sorumlularını cezalandırmaya da… Her ne kadar 2. Bölümde birden Cemre’ye âşık olan Ali biraz hayal kırıklığı yaratsa da yine de izleyici ondan vazgeçmiş değil. Zeyno ise bu hikâyenin bir diğer kahramanı ve öyle görünüyor ki o da Ali’ye aşık. Açıkçası çiftler ne yönde olur bilmiyorum ama Ali’nin Zeyno’ya sinirlendiği an karşısındakinin canını yaktığını söylediği sahnede ben bu çiftten öyle güzel bir enerji aldım ki açıkçası merakla bekliyorum ileride olacakları… Nitekim hikâyede en ilgi çekici karakter olarak bulduğum Zeyno’nun karakterinin işlenişinin ne yönde olacağını merak ediyorum. Ama dediğim gibi 2. Bölümden sonra Ali-Zeyno ikilisini sevdim. İzlediğim onca yapımdan edindiğim bir izleyici tecrübesine dayanarak da söylemeliyim ki bu ikilinin olabilecek bir ilişkisi çok şey vaat ediyor. Nitekim oldukça potansiyeli olan bir ikili… Bu arada belirtmeden geçmemeliyim ki Ali (Kaan Miraç Sezen), Zeyno (Serra Pirinç) ve Sinan(Can Bartu Arslan) ‘a hayat veren genç oyuncular da çok iyi performans gösteriyorlar… Başarılarının daimi olması dileğiyle…

Cemre’ye gelecek olursak… O şimdilik hikâyenin fazla iyi kısmında yer alıyor ama hep bu noktada mı durur yoksa izleyici şaşırtılır mı bilmiyorum. Nitekim 3. Bölüm fragmanı bu konuda soru işaretleri yaratmış durumda.

Gelelim Hazal’a… O klişe fakir ama zengin gibi davranan kızımız. Tek farkla… Bu kızımız şimdilik epey siyaha çalan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Berk de onun gibi siyaha çalan bir karakter…

Ve bir izleyici olarak hayal kırıklığıma gelelim. Ege ve Çağrı’ya… Dizinin başında bizim dizinin çiçek çocukları olacağını düşünürken onların Vefa’nın olayıyla olan bağlantısını ve sonrasında verdikleri tepkileri görünce büyük bir hayal kırıklığı ile baş başa kaldım. Yine de dizide umut vadeden üçlüden sonra hikayesini en merak ettiğim bu ikili…

Herkesin hemfikir olduğuna inandığım ilk çiftimiz Derya ve Önder. Zira Ali ve Zeyno’dan aldığım olumlu enerjiyi onlardan da aldığımı söylemeliyim.

Genel anlamda Tozluyaka hızlı bir ilerleyişe sahip. Bu da izleyiciyi sıkmıyor. Konu olarak da epey büyük bir potansiyele sahip. Vefa’nın ölümü konusu unutulmadan ilerlediği takdirde bence başarısı daimi olacak bir iş. Üstelik böyle devam ederse kış sezonuna taşınma ihtimali de epey yüksek.

Açıkçası umut vadeden üçlü olarak nitelendirdiğim Ali, Zeyno ve Sinan’ın amaçlarına ulaşmalarını ve arkadaşlarının ölümünün ardındaki tüm gizemi açığa çıkarmalarını bir izleyici olarak sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Dilerim bu üçlü büyük kayıplarının ardından iyiliğin, doğrunun simgesi olarak kalmaya devam eder ve sonunda amaçlarına ulaşabilir. Biz de bu yolculuğu ilgiyle izlemeye devam ederiz.

Sevgiyle kalın…

Yazan: Derya Öztürk
kaynak: ranini.tv
TkD4M2.gif

Tuğba Yurt Heart
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:

Hızlı Cevap
Konu

Hızlı Menü: