Hayal Kahvesi
  • Portal
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
Ziyaretçi.
Giriş Yap
Üye Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz: Şifremi Unuttum?

Hayal Kahvesi
›
Her Telden
›
Zaman Tüneli
›
Atari Oyunları
››
Atari Duck Hunt (Ördek Avı)

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Yorum Yaz
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 0
Atari Duck Hunt (Ördek Avı)
Kıvılcım

Kaybetmek Mevsimleşti İçimde

*
<font color=purple>Admin
Yorum Sayısı: 9,200
Konu Sayısı: 2,983
Rep: 1
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
19-02-2025Saat:23:18
Ördek avı

Duck Hunt [ a ], NintendoNintendo Entertainment Systemiçingeliştirilen ve yayınlanan1984hafif silahlı nişancı video oyunudur. Oyun ilk olarak Nisan 1984'te Japonya'daFamily Computer(Famicom) konsolu için ve Kuzey Amerika'daNintendo VS. Systemiçinarcade oyunulansman oyunuolduve iki yıl sonra Avrupa'da yeniden piyasaya sürüldü.

Ördek avı

DuckHuntBox.jpg

Duck Hunt'ın Kuzey Amerika NES kutu resmi.
Kuzey Amerika kutu resmi
Geliştirici(ler)
Nintendo R&D1
Akıllı Sistemler [ 4 ] [ 5 ]
Yayımcı(lar)
Nintendo
Yönetmen(ler)
Şigeru Miyamoto [ 6 ]
Üretici(ler)
Gunpei Yokoi
Tasarımcı(lar)
Shigeru Miyamoto [ 6 ]
Hiroji Kiyotake
Programcı(lar)
Kenji Nakajima
Sanatçı(lar)
Hiroji Kiyotake
Besteci(ler)
Hirokazu Tanaka
Platform(lar)
Nintendo Eğlence Sistemi , Arcade
Serbest bırakmak
NES
JP : 21 Nisan 1984 [ 1 ]
NA : 18 Ekim 1985
AB : 15 Ağustos 1987
Arcade ( VS. Ördek Avı )
NA : Nisan 1984 [ 3 ]
AB : 1987 [ 2 ]
Tür(ler)
Hafif silah atıcısı , spor , atış poligonu
Mod(lar)
Tek oyunculu , çok oyunculu
Atari sistemi
Nintendo VS. Sistem , PlayChoice-10
Oyuncular, NES Zapper'ı bir CRT televizyona ateşliyorlar [ 7 ] ve her turda ördekleri ve güvercinleri vurmak için üç deneme yapıyorlar .

Oyun ilk başta 1980'lerin ortalarında olumlu bir tepki aldı [ 8 ] ancak daha sonra geriye dönük incelemelerde hafif övgüler aldı. [ 9 ] [ 10 ] Oyun , 1976'da piyasaya sürülen Lazer Kil Atış Sistemine dayanan Nintendo'nun önceki elektromekanik atari oyunundan esinlenmiştir. [ 11 ] Bir video oyunu olarak piyasaya sürüldüğünde, Duck Hunt 1980'lerde hem atari salonları hem de konsollar için büyük bir ticari başarıya ulaştı ve dünya çapında 28 milyondan fazla kopya satarak hafif silahlı video oyunlarının popülerleşmesine yardımcı oldu .

1986'da NES'in ülke çapındaki lansmanı, paket oyunları Duck Hunt ve Gyromite içeren Deluxe Set paketini içeriyordu . Daha sonraki Action Set'te Duck Hunt ve Super Mario Bros. tek bir kartuşta yer alıyor. Son Duck Hunt paketi, World Class Track Meet , Super Mario Bros. ve Duck Hunt içeren çoklu kartuşlu Power Set'tir . Oyun , 2014'te Wii U için Virtual Console'da yayınlandı .

Oyun Oynanışı

Duck Hunt'ın iki oyun modu vardır: biri ördekleri vurmak (üstte) ve diğeri kil güvercinleri vurmak (altta). Her ikisinde de, oyuncunun ekranda beliren hedefleri vurmak için üç denemesi vardır.
Duck Hunt, hareket eden ekran hedeflerine sahip, NES Zapper hafif silahını bir CRT televizyon ekranına ateşleyen birinci şahıs nişancı oyunudur . [ 7 ] Oyuncu oyun modunu seçer, bir veya iki hedef belirir ve oyuncu kaybolmadan önce onları vurmak için üç deneme hakkına sahiptir. Her turda toplam on hedef vardır. [ 12 ]

Oyuncu bir sonraki tura geçmek için minimum sayıda hedefi vurmalı, aksi takdirde oyun biter . Zorluk, giderek artan minimum sayıda daha hızlı hedeflerle ilerler. Oyuncu hedef başına puan ve tur başına on hedefi vurduğu için bonus puan alır. En yüksek puanlar oturum başına takip edilir.

Duck Hunt'ın üç isteğe bağlı oyun modu vardır. Oyun A ve Oyun B'de hedefler uçan ördeklerdir ve Oyun C'de hedefler uzaklara fırlatılan kil güvercinleridir . Oyun A'da bir seferde bir ördek belirir ve Oyun B'de iki ördek belirir. [ 12 ] Oyun A, ikinci bir oyuncunun uçan ördekleri bir NES kontrol cihazıyla kontrol etmesine olanak tanır . [ 13 ] Oyun A'da 99. Turu tamamlamak, oyunun gelişigüzel veya var olmayan hedefler gibi düzensiz davranışlar gösterdiği ve böylece ilerlemenin sona erdiği bir öldürme ekranı olan Tur 0'a ilerler . [ 14 ]

Ördek Avı'na Karşı

Vs. Duck Hunt, Nisan 1984'te bir Nintendo VS. System arcade oyunu olarak piyasaya sürüldü [ 3 ] ve daha sonra PlayChoice-10 arcade konsoluna dahil edildi . [ 15 ] Konsol, alternatif oyuncular için iki hafif silahı destekliyor. [ 16 ] : 45 

Oyun, B ve C Oyunlarının dönüşümlü turlarından oluşur ve tur başına 10 hedef yerine 12 hedef ve bazen iki hedef yerine aynı anda üç hedef vardır. Oyun bitene kadar kaçırılan her hedef bir cana mal olur.

Her ikinci turdan sonra, bonus aşamasında çimlerden uçan ördekler ve ara sıra dikkat dağıtmak için ateş hattına atlayan av köpeği vardır. Vurulduğunda, köpek oyuncuyu azarlar ve bonus aşaması sona erer. Nintendo of America çalışanı Jerry Momoda'ya göre, oyunu daha aile dostu hale getirmek için konsol sürümlerinde köpeğin vurulması imkansız hale getirildi.

Vikipedi
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv

•
Ara
Alıntı
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Hızlı Cevap
Konu

Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?: Alıntı yorumu şimdi ekle veya Alıntıyı iptal et.

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Tarih: 26-09-2025, 12:59
Hakkımızda
Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni. Merhabalar efenim. Ben bir siteyim. Siteyim ben tasarlayın beni.
Türkçe Çeviri: MyBBGrup
Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tema yapımcısı: Mert Yazıcı
Tam Görünüm
Konu Görünümü

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping