Ziyaretçi.
HayalKahvesi Foruma Hoş geldin! Forumun tadını çıkar.

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17 310
Güncel Güncel Haberler (Yurttan Dünyadan Haberler)
“NE UKRAYNA NE DE RUSYA’DAN VAZGEÇMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine değindi. İki ülkeden de vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, yaşanan krizde de bir kez daha görüldüğü üzere ‘küresel yönetim sisteminin’ çöktüğünü vurguladı: Bahsettiğimiz küresel çarpıklık her yerde yüzünü gösteriyor.
3876eb0386b1cd65957a333a2216feb6e4898f61.gifv
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
diğer kişiler beğendi
aksam ? Son dönemlerde yardım bekleyen ülkeden, “yardımı beklenen” ülke konumuna gelen #Türkiye, bu kez yönünü savaşın yaşandığı Ukrayna’daki sivil trajediye çevirdi. Milli gelirine oranla insani yardımda geçen yıl 8 milyar dolarla #ABD’nin ardından en çok bağış yapan ülke konumunda bulunan Türkiye, #Ukrayna için de devrede

YENİ YARDIMLAR YOLDA

AFAD, Türk Kızılay, İHH gibi sivil toplum kuruluşları #savaş mağdurları için onlarca tır malzeme gönderdi. Tırlarda gıda, barınma ve hijyen malzemeleri yer alırken #Türk Kızılay tarafından #Romanya sınırına mobil mutfak kuruldu. Önümüzdeki günlerde, bölgeye AFAD koordinasyonunda yeni yardım tırlarının gönderilmesi bekleniyor

MOLDAVA’DAN TALEP

AFAD ve Türk Kızılay destek kapsamında Ukrayna’da güvenli bölgelere kurulması için büyük ve aile çadırı gönderdi. Ayrıca, kurulan çadırlarda yaşamak zorunda kalanlara gıda desteği sürecek. #Moldova’nın AFAD’tan sığınan Ukraynalılar için, çadır ve yardım malzemesi talep ettiği öğrenildi. Bu talebe Türkiye olumlu dönüş yaptı. AFAD, çadır, yatak, battaniye, çarşaftan oluşan 3 tır barınma malzemesi gönderdi

Akşam
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Akaryakıt fiyatlarında indirim ve zam aynı anda denk geldi. Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına 49 kuruş indirim yapılacak. Ancak indirim oranı kadar yarından itibaren benzine 4938 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca maktu ÖTV tutarında %24 ile %30 artış yapıldı.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Yüksek Mahkeme, vatandaşlara cep telefonu gibi değerli cihazlar yerine oyuncak ya da salatalık gönderen sanık hakkında verilen beraat kararını bozdu. Sanal alemden dolandırıcılık yapan kişiler, ‘Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu’ndan hakim karşısına çıkacak.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
İstanbul'da perakende fiyatlar aylık bazda yüzde 4,44 artış kaydederken, yıllık artış yüzde 55,32'ye ulaştı.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank tesislerinde ve televizyonda gösterilen reklamlarda ‘Bank’ ifadesini izinsiz kullandığı gerekçesiyle yargılandığı davada savunma yapan Mehmet Aydın, 'banka' ibaresini değil, 'bank' ibaresini kullandığını söyledi. Türk Dil Kurumu sözlüğünden örnek veren Tosuncuk lakaplı Aydın, "Bank sözcüğünün anlamı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır. Ben oturağı da kastetmiş olabilirim, başka bir şeyi de kastetmiş olabilirim. Ancak ben banka ibaresini kullanmadım" dedi.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı!

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığı, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamayla kaldırıldı.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş tüm hızıyla sürerken dünyadan tepkiler ve destekler de gelmeye devam ediyor.

Amerikalı Oscar'lı yönetmen Oliver Stone Ukrayna'daki CIA’in desteklediği belirtilen “Turuncu Devrimi”, "Neo-Nazilerin Donbass'taki katliamlarını", ABD ve NATO'nun bölgedeki planlarını anlatan belgeseli "Ukraine on Fire"ı serbest izlemeye açtı.

Medyaradar
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Öğretmenin "Doğu'da temizlik bilmeyen çocuklarla boğuşmak istemiyorum" sözleri tepki çekti! Valilik harekete geçti

#Muş'ta sosyal medya hesabı üzerinden "Ben de tertemiz mis gibi çocuklarla ders yapmak istiyorum. Doğu'da temizlik nedir bilmeyen çocuklar içerisinde hastalıklarla boğuşmak istemiyorum" şeklinde bir paylaşım yapan öğretmen tepki çekti. Valilik, öğretmenin sözleşmesinin tedbiren askıya alınmasına yönelik işlem başlattı.

Haberler
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Açık havada maske kullanma zorunluluğu kalktı.
Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak.
Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir.
Toplu ulaşım araçlarında ve mesafenin korunamadığı kapalı alanlarda maske kullanımı devam edecek.
Uçak, otobüs, tiyatro, sinema, sağlık kuruluşları ve sınıflarda maske kullanımına ise devam edilecek.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü: