Yorum Sayısı: 7,450
Konu Sayısı: 2,329
Teşekkürler:
310 mesaj içinde teşekkür verildi.
Eyyup duası
Eyyub'u da an! Hani o: "Bana bir dert dokundu. Ve Sen, merhamet edenlerin en merhametlisisin." diye Rabbine seslenmişti.
وَأَيُّوبَ إِذْ نَادَى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
Ve eyyube iz nada rabbehu enni messeniyed durru ve ente erhamur rahimin.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkürler:
Dedim ki; benim böylesi durumlar için üçü bi yerdem var, yüreğime takar rahatlarım. O ne ki, dedi. Dedim üç dua, üç çıkış yolu, üç deniz feneri…
İlki Hz İbrahim’den; diyor ki Allah’ın Halili ‘Düştüğün yer ateş olsa, sen onu gül bahçesine çevirebilirsin. Bak duası şu, al tak yüreğine: “Hasbünallahu ve nime’l vekil.(Ali İmran:173)”
Sonra Hz Yunus konuşuyor. Diyor ki; ‘Hatalar yapıp balığın karnına düşmüş olabilirsin. Çıkış yolunun anahtarını al eline. De ki: “La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.(Enbiya:87)”
Şimdi sıra Hz Musa’da, diyor ki: ‘Derdin ne olursa olsun dermanı Allah katındadır, uzan ona, şöyle de; “Rabbi inni lima enzelte ileyye min hayrin fakir.(Kasas:24)” Ne zaman dara düşsem bu üç duayı çoğaltırım, ferahlarım. Size de verdim bu üç pırlantayı, buyurunuz, takınız yüreğinize, ferahlarsınız…
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkürler:
Tüm varlıkların tek yaratıcısı olan yüce Allah (c.c.), kullarından dua etmelerini ve "bana dua edin ki, icabet edeyim" emrini iletmiştir. Bu sebeple bizler de tüm istek, musibet ve hacetlerimizde Allah' yakarış için dua etmemiz gerekmektedir. İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn cümlesi de dua olarak zikredilen ayetlerden birisidir. Anlamı ise "Allah'tan geldimizi ve yine Allah'a döneceğimizi" işaret eder
Ümmü Seleme (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre; Efendimiz (s.a.v.) "Kim sıkıntıya düştüğünde inna lillahi ve inna ileyhi raciun derse; Allah yaşadığı sıkıntıdan dolayı ödüllendirip çok daha hayırlı şeyler verir" diyerek müjdelemiştir
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkürler:
Cebrail a.s Hz Yakupa öğrettiği su
Müjdeli haber almak için okunur
“Yâ Men lâ yebleğu kudratehû ğayruhü ferric anni.”
“Ey kendisinden gayrisi gücünü bilmeyen Allah’ım! Sıkıntılarımı,kederlerimi sevince çevir
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkürler:
Ebû Bekir es-Sıddîk radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e:
- Bana bir dua öğret de namazımda okuyayım, dedi. O da şöyle buyurdu:
“Allâhümme innî zalemtü nefsî zulmen kesîran ve lâ yağfirü'z-zünûbe illâ ente, fağfir-lî mağfireten min indik, ve'rhamnî inneke ente'l-gafûru'r-rahîm: Allah'ım! Ben kendime çok zulmettim. Günahları bağışlayacak ise yalnız Sensin. Öyleyse tükenmez lütfünle beni bağışla, bana merhamet et.
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler:
Teşekkür verenler: