18-01-2025Saat:20:47
? Ekmek buzdolabına koyulduğunda nişasta yapısında bozulma meydana gelir; ama eğer çok uzun süre saklamak istiyorsanız dilimleyerek buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı dışında sakladığınız ortam eğer kuru ve serin bir yer olmayacaksa dolabın üst kısmına koymak yerine buzluğu tercih edebilirsiniz. • @dyt.tugbaergul ?
? Muz, buzdolabına koyulduğunda daha çabuk kararır ve çürür; çünkü içerisindeki şeker oranı hızla artar. Olgunlaşmış bir muzun ömrünü uzatmak için ise buzdolabına koymak doğru bir tercih olabilir.
? Bal, buzdolabına koyulursa içerisindeki şeker kristalize olarak kıvamının değişmesine yol açabilir.
? Baharatlar için en uygun saklama koşulu kuru ve serin yerlerdir. Buzdolabına koymak nemlenmelerine/topaklanmalarına neden olabilir.
? Çikolata ve kahve gibi besinler buzdolabında bekletilirse dokularında bozulma (beyazlaşma) meydana gelir. Tat ve kalite kaybı yaşanır; ancak paketli bir kahveyi ağzını hiç açmadan uzun süre saklamak için buzdolabı doğru bir seçenek olabilir.
? Patates, soğan ve sarımsakları buzdolabında saklarsanız filizlenmelerine neden olursunuz. Özellikle patates, buzdolabında beklediğinde kolayca şekerlenir ve besin değeri azalır.
? Avokado eğer tam olgunlaşmamışsa dolaba koymamak gerekir. Olgunlaşmasını hızlandırmak için kese kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletme yöntemini deneyebilir, olgunlaştıktan sonra bir süre daha saklamak istiyorsanız daha fazla yumuşamasını önlemek için buzdolabına koyabilirsiniz.
Alıntı
? Muz, buzdolabına koyulduğunda daha çabuk kararır ve çürür; çünkü içerisindeki şeker oranı hızla artar. Olgunlaşmış bir muzun ömrünü uzatmak için ise buzdolabına koymak doğru bir tercih olabilir.
? Bal, buzdolabına koyulursa içerisindeki şeker kristalize olarak kıvamının değişmesine yol açabilir.
? Baharatlar için en uygun saklama koşulu kuru ve serin yerlerdir. Buzdolabına koymak nemlenmelerine/topaklanmalarına neden olabilir.
? Çikolata ve kahve gibi besinler buzdolabında bekletilirse dokularında bozulma (beyazlaşma) meydana gelir. Tat ve kalite kaybı yaşanır; ancak paketli bir kahveyi ağzını hiç açmadan uzun süre saklamak için buzdolabı doğru bir seçenek olabilir.
? Patates, soğan ve sarımsakları buzdolabında saklarsanız filizlenmelerine neden olursunuz. Özellikle patates, buzdolabında beklediğinde kolayca şekerlenir ve besin değeri azalır.
? Avokado eğer tam olgunlaşmamışsa dolaba koymamak gerekir. Olgunlaşmasını hızlandırmak için kese kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletme yöntemini deneyebilir, olgunlaştıktan sonra bir süre daha saklamak istiyorsanız daha fazla yumuşamasını önlemek için buzdolabına koyabilirsiniz.
Alıntı



