22-02-2025Saat:00:50

TRT 1’in iddialı dizisi “Bir Zamanlar İstanbul” dizisinin başrol oyuncuları Cihangir Ceyhan ve Alina Boz dizideki karakterleri ve karakteriyle benzerliklerine dair sette bir röportaj verdi.
“Büyük Yorgunluk Ama Buna Değiyor”
İkinci bölümle beraber artan aksiyon sahnelerinden bahseden Cihangir Ceyhan "Aslına bakarsanız aksiyon sahnelerine çok hızlı adapte olmamız gerekiyor. Ekibimiz güzel. Beraber çalıştığımız arkadaşlar bu tarz sahnelere uyumlu insanlar. Her yeni koreografi heyecan da veriyor. Açıkçası bittiği zaman büyük bir yorgunluk oluyor ama iyi bir iş çıkarınca gerçekten yorulduğumuza değdiğini hissediyorum." diye konuştu.

“Yorganın Altında Radyo Dinlerdim”
Gazetecilik okuyup radyo yayını yapan Seher’e hayat veren Alina Boz radyoyla ilişkisi için: “10-12 yaşlarımda ailemden gizli gizli yorganın altında telefonumdaki radyodan; Zeki Kayahan Coşkun'un "Matrax" programını kaçırmadan takip ettiğim bir dönem oldu. Günümüzde de podcast’ler aslında radyonun modern bir versiyonu gibi. Hoşuma giden bir podcast bulduğumda takip ediyorum, özellikle sinema, ekoloji ve psikolojiyle ilgili olanları” dedi.
Karakterlerinin Kariyer Yolculuklarını da Düşünüyorlar
Hem Ceyhan hem de Boz karakterlerini anlamak için onların neler yapmış olduklarını, kariyer yolculuklarını da düşünüyor. Alina Boz “Seher’in doğası gereği, kültür sanat ve araştırmacı gazetecilik alanlarında çok iyi olabileceğini düşünüyorum. Gerçeği ortaya çıkarmaya yönelik güçlü bir merakı var, olayların yüzeyinde kalmıyor, derinine inmeyi seviyor. Ama aynı zamanda sanata olan ilgisiyle kültür-sanat alanında da fark yaratabilir sanırım

“Bir Zamanlar İstanbul'da” kimler oynuyor?
Dizinin başrol oyuncuları Cihangir Ceyhan ve Alina Boz ile birlikte Hüseyin Avni Danyal, Didem Balçın, Şebnem Dönmez, Kaan Taşaner, Deniz Celiloğlu, Özge Özder, Ümit Kantarcılar, İpek Karapınar, Murat Daltaban, Nihal Koldaş, Mirza Bahattin Doğan ve Serdar Özer gibi tecrübeli isimleriyle yılın en iddialı dizisi olarak yola çıkan Bir Zamanlar İstanbul, bu cuma TRT ekranlarında olacak.
“Bir Zamanlar İstanbul” dizisinin hikayesi ne?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenci olan ve öğretmen olmayı amaçlayan Ali’nin hayatı Vezir Han’da babadan kalma esnaflığı devam ettiren ailesinin silahlı saldırıya uğramasıyla 180 derece değişiyor. Yıllar evvel babasını öldüren, ancak 90’lı yılların karanlık dünyasında ceza almadan büyümeye devam eden mafya ile bu kanlı karşılaşma, Ali’yi bir yol ayrımı ile karşı karşıya getiriyor. Ali’nin bu adalet savaşında en büyük destekçisi ise aynı üniversiteden arkadaşı Seher. Babası bir polis olan, kendisi de muhabir ve radyocu olmayı amaçlayan Seher’in mafyaya karşı bulacağı ipuçları, Ali’nin adalet mücadelesine destek olacak.
kaynak: ranini.tv

Tuğba Yurt